به گزارش روابط عمومی، آیت الله اعرافی ظهر امروز در دیدار مدیر و مسئولان جامعه الزهرا سلاماللهعلیها پایه ریزی و تاسیس حوزه های علمیه بانوان به شکل نهادی و ساختارمند و نظام مند را یکی از ویژگی های حوزه علمیه در سده اخیر دانست و گفت: این پدیده، منحصر به تشیع هم نیست بلکه در جهان اسلام و حتی در بین ادیان دیگر هم پدیده بی نظیری بود و نمونه ای نداشت.
وی جامعه الزهرا سلاماللهعلیها را از این منظر دارای ویژگی های منحصر به فرد و ممتاز دانست و گفت: پدیده جامعه الزهرا سلاماللهعلیها آغازگر یک تجربه مهم تاریخی و به نوعی یک سنت گزاری حسنه بوده است. همچنین این موسسه کانون نخبگانی حوزه علمیه خواهران است و این ویژگی را هنوز حفظ کرده است.
وی ادامه داد: جامعه الزهرا سلاماللهعلیها مرحله جدیدی در تاریخ 1400 ساله مراکز علمی تشیع رقم زده است . این مجموعه افزون بر تمرکز ملی، ابعاد بین المللی هم دارد که وظیفه ما را در قبال آن سنگین تر می کند.
مدیر حوزه های علمیه کشور تاثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم و آشکار و نهان بر کل حوزه علمیه را ویژگی دیگر جامعه الزهرا سلاماللهعلیها برشمرد و اظهار داشت: این مرکز علمی الگوساز بوده است و الگوی نظامات علمی، آموزشی، اخلاقی و تربیتی بانوان طلبه در اینجا بوجود آمده و منتشر شده است.
وی شاخصه دیگر جامعه الزهرا سلاماللهعلیها را ایجاد تجریه جامعی از مهدکودک تا سطوح عالی علمی با کارکردهای مختلف عنوان کرد که نمونه مشابهی در جهان برای آن احصا نشده است.
رییس شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: جامعه الزهرا سلاماللهعلیها به تدریج الگوی مدیریت علمی تربیتی حوزوی توسط بانوان را پایه ریزی کرده است.
وی افزود: ویژگی مهم دیگر جامعه الزهرا سلاماللهعلیها این است که در حود محصور نشده است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی حوزه در ذات خود برونگرا است و این مهم در جامعه الزهرا سلاماللهعلیها دیده می شود.به گونه ای که در قلمروهای مختلف تبیینی، ترویجی و تبلیغی حضور فعال و موثر داشته است. همه این ویژگی ها باعث شده تا مقام معظم رهبری از این مجموعه به پدیده بی نظیر یاد کنند.
وی ورود جامعه الزهرا سلاماللهعلیها به سمت نگاه راهبردی و کلان در تصمیم گیری ها را از ویژگی های جدید جامعه الزهرا سلاماللهعلیها برشمرد و گفت: البته این ویژگی نباید شما را از بازخوانی، بازسازی و بازنگری مسیر طراحی شده بازدارد.
آیت الله اعرافی تقویت و تحکیم روح و فرهنگ حوزوی با رویکرد حوزه سرآمد و پیشرو را از مسادل ضروری در جامعه الزهرا سلاماللهعلیها دانست و بیان داشت: در حوزه گاهی با افراط و تفریط هایی برخورد می کنیم کسامی حوزه را به گونه ای ترسیم می کنند که در روش ها و سنت گذشته باقی می ماند و به انزوا می رود. در مقابل این نگاه، برخی طوری تحول و تغییر را تفسیر می کنند که درون مایه های اصیل حوزه رنگ ببازد و هویت حوزوی از بین برود که هر دو دیدگاه درست نیست بلکه باید مسیری را پیمود ه ضمن حفظ اصالت و هویت حوزه، به روز بودن و نحول در آن احساس شود.
وی اظهار داشت: جامعه الزهرا سلاماللهعلیها به طور ویژه نقطه محوری برای تبیین اندیشه اسلامی در مباحث مربوط به بانوان و خانواده است از این رو انتظار ویژه ای از این موسسه در این مباحث وجود دارد به ویژه اینکه یکی از قلمروهای رویارویی ما با تمدن غرب است. از این رو هم نیاز به عمق علمی داریم وهم نیازمند تولید نظریه های واسط و فراوری اندیشه در این زمینه هستیم.
مدیر حوزه های علمیه افزود: ورود جدی به عرصه نخبگانی و تربیت صدها فقیه، فیلسوف، مفسر و اندیشمند در عرصه های مختلف علمی از ضروریاتی است که نباید نسبت به آن غافل بود هر چند این عرصه اقتضائات ویژه ای دارد و نیازمند برنامه ریزی های جدی و پشتیبانی های خاص است.
وی در پایان ورود به عرصه رقابت های کلان حوزه های علمیه را بسیار مهم دانست و گفت: این مساله ضمن رشد طلاب و اساتید و مجموعه جامعه الزهرا سلاماللهعلیها، باعث شناسایی خلاءها و مشکلات می شود.
نظرات