به گزارش روابط عمومی و بینالملل، خانم طیبه سادات طباطبایی روز شنبه در گفتگو با واحد خبر، ضمن تبریک شروع سال جدید و آغاز ماه شعبان المعظم، به تبیین فعالیتهای سال گذشته این اداره پرداخت و اظهار داشت: فعالیتهای این اداره به دو بخش فعالیتهای قرآنی حدیثی و فعالیتهای تربیتی تقسیم میشود.
فعالیتهای قرآنی حدیثی جامعهالزهرا علیهاالسلام
وی با اشاره به فعالیتهای قرآنی حدیثی جامعهالزهرا علیهاالسلام گفت: اداره قرآن و حدیث در طول سال اقدام به برگزاری دورههای عمومی و تخصصی قرآنی و حدیثی، برگزاری برنامههای ویژه حافظان قرآن کریم و کارگاههای روزانه قرائت و حفظ قرآن کریم کرده است.
مدیر کل امور تربیتی جامعهالزهرا علیهاالسلام افزود: دوره مطالعاتی تفسیر نمونه از جمله برنامههای قرآنی حدیثی بوده که مورد استقبال طلاب قرار گرفته و همچنان ادامه دارد.
طباطبایی ادامه داد: در سال گذشته دوره غیرحضوری حدیث خوانی اصول کافی در 12 مرحله برگزار شد، همچنین دوره غیرحضوری نهج البلاغه ویژه اساتید و طلاب نیز در 12 مرحله در دستور کار قرار گرفته که تا کنون پنج مرحله آن برگزار شده است.
وی تصریح کرد: برگزاری دوره غیرحضوری صحیفه سجادیه از دیگر برنامههای این اداره است که تحت عنوان «قرآن صاعد» فراخوان میشود و تا کنون پنج مرحله از آن برگزار شده است.
مدیر کل امور تربیتی جامعهالزهرا علیهاالسلام، برگزاری ارزیابی شفاهی دروس قرائت 1و2 طلاب، برگزاری مسابقات قرآنی و حدیثی و برگزاری همایش حافظان و حدیث خوانان جامعهالزهرا علیهاالسلام را از دیگر برنامههای این اداره برشمرد.
طباطبایی یادآور شد: اداره قرآن و حدیث با تعاملهای درون مجموعهای و برون مجموعهای برنامههایی را در دستور کار خود قرار میدهد، از جمله سال گذشته با همکاری و هماهنگی اداره کل اوقاف، جامعه المصطفی، مجمع تقریب مذاهب اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز تخصصی حدیث حوزه و انجمن حدیث حوزه فعالیتهایی داشته است.
فعالیتهای تربیتی جامعهالزهرا علیهاالسلام
مدیر کل امور تربیتی جامعهالزهرا علیهاالسلام در ادامه به فعالیتهای تربیتی این اداره اشاره کرد و تدوین برنامه سالانه تربیتی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: برنامههای یکساله ویژه طلاب واساتید طی 9 جلسه در شورای تربیتی نهایی و مصوب شد.
طباطبایی با اشاره به اجرای طرح اساتید همیار از سوی این اداره، گفت: هدف از اجرای این طرح، بهرهگیری مناسب از اساتید اثرگذار درجهت رشد و ارتقای تربیتی - اخلاقی طلاب است که بدین وسیله، ارتباط هدفمند تربیتی – اخلاقی بین اساتید و طلاب برقرار میشود و اساتید میتوانند با آسیبشناسی تربیتی طلاب به ارائه راهکارها و برنامههای منسجم تربیتی بپردازند.
وی همچنین به اجرای طرح نمایندگان سرویسها اشاره کرد و با بیان اینکه 70 نماینده تربیتی در سرویسهای نقلیه جامعهالزهرا علیهاالسلام فعالیت میکنند، افزود: سال گذشته، دورههای مهارتی اخلاقی و همچنین دوره امر به معروف ویژه نمایندگان سرویسهای برگزار شد.
مدیر کل امور تربیتی جامعهالزهرا علیهاالسلام اضافه کرد: در جامعهالزهرا علیهاالسلام، 17 نفر از کارکنان به عنوان کارشناسان تربیتی در مدارس علمیه و خوابگاه جامعهالزهرا علیهاالسلام فعالیت دارند که جهت افزایش سطح کارآمدی امور تربیتی طلاب، دورههای ارتقای سطح مهارتهای اخلاقی ـ تربیتی برگزار شد.
طباطبایی تصریح کرد: در این دوره، کارشناسان تربیتی از محضر اساتیدی چون استاد صدوقی و استاد حیدری مجد با موضوع «مبانی و اصول و روشهای تربیتی دینی شخصیتسازی فرهنگ انسانی و تربیتی» در20 جلسه، استاد ابراهیم اخوی با موضوع «چیستی و چگونگی ویژگیهای تربیت اخلاقی در دوره نوجوانی و جوانی» در 10 جلسه و استاد ملک شاهی با موضوع «عوامل فرایند ارتباط با طلاب، مهارتهای پایه، نحوه تعامل، مشکلات بالینی طلاب و روشهای تسهیل ارجاع به مشاوره در 12جلسه بهره مند شدند.
وی در ادامه به تدوین منشور تربیتی در جامعهالزهرا علیهاالسلام اشاره کرد و گفت: این منشور در راستای ارج نهادن به جایگاه و محیط مقدس حوزه علمیه جامعهالزهرا علیهاالسلام و اعتقاد و التزام طلاب، اساتید و کارمندان نسبت به ارزشها و سنتهای حوزوی و انجام رسالت و نقش الگویی و تربیتی خود و همچنین به منظور رشد و تعالی معنوی و علمی این نهاد آموزشی و تربیتی در سه بخش اساتید،کارمندان و طلاب تنظیم و تدوین شد.
مدیر کل امور تربیتی جامعهالزهرا علیهاالسلام یادآور شد: سال گذشته، ویژه نامه طلاب با عنوان «مسیر طلبگی» منتشر شد و در دسترس بانوان طلبه قرار گرفت، همچنین بروشورهای تربیتی در 4 نسخه با موضوعات سخنان بزرگان با عناوین کسب معنویت (زی طلبگی کسب توفیق)، سیمای آرمانی طلبه1 وسیمای آرمانی طلبه2 تنظیم، تدوین و ارائه شد که به صورت مستمر ارائه خواهد شد.
نظرات