در جهان امروز و در میان مکاتب گوناگون فکری و فرهنگی که هویت انسان ها را نشانه گرفته اند، احیاء ارزش های انسانی، از نیازهای جدی جامعه به شمار می رود. در این میان رجوع به معارف دینی و بهره گیری از کلام معصومین گامی جدی در مسیر بازیابی ارزش های حقیقی جوامع بشری و رشد و تعالی آن ها است.
نَهجُ البَلاغه، برگزیدهای از گفتهها و نوشتههای ادبی امیرالمومنین علی(علیه السلام) در دوران حکومت آن حضرت است که سید رضی در اواخر قرن چهارم قمری آنها را جمع آوری کرده است. معارف ناب و محتوای غنی این کتاب ارزشمند، در پی هدایت جامعه به سوی زندگی دینی و آرمانی است. آن جا که حضرت سعادت جامعه را شرط اساسی در تحقق سعادت فردی تک تک افراد معرفی می کند و افزون بر توصیه های فردی(همچون انجام دستورات الهی و ترک محرمات) به حقیقت جویان، فرمانداران و زمامداران حکومتی را خطاب قرار داده و آنها را به رعایت حق مردم سفارش می کند.
نهج البلاغه کتابی جامع و نسخه ای شفابخش برای درمان دردهای امروز و حرکت به سوی اهداف اسلام ناب است. به یقین آشنایی با این کتاب و بهره گیری از معارف عمیق آن، در مسیر سعادت انسان ها تحولی اساسی فراهم می آورد.
براین اساس، مرکز آموزشهای کوتاه مدت معارف اسلامی جامعه الزهراء س با عنایت به سیاست های جامعه الزهراء سلام الله علیها و وظایف محوله به این مرکز، مبنی بر برگزاری دوره های کوتاه مدت معارف اسلامی برای متقاضیان ملی و فراملی، با استعانت از خداوند متعال و حضرت صدیقة طاهره، دوره کوتاه مدت « معارف نهج البلاغه» را طراحی و برگزار می کند.
این دوره به منظور نشر و گسترش معارف و آموزههای این کتاب شریف و تسهیل روند آموزش معارف آن، و با هدف آشنایی بیشتر علاقمندان و ارتقاء سطح بینشی فراگیران با سیره و کلام امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) تدوین شده است.
اهداف دوره
- ارتقاء سطح بینشی فراگیران در حوزۀ معارف نهج البلاغه؛
- ایجاد شناخت و انس با زندگانی حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) و سیرۀ ارزشمند ایشان؛
- بهرهگیری از ظرفیتهای تربیتی نهج البلاغه در زمینههای اعتقادی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ...؛
- افزایش توانمندی فراگیران در حوزۀ معارف نهج البلاغه؛
- تأمین نیاز جامعۀ شیعی در زمینۀ شناخت نهج البلاغه و معارف آن.
نظرات