به گزارش روابط عمومی، آیتالله کریمی جهرمی در همایش گرامیداشت مقام معلم که با حضور اساتید و مسئولان جامعهالزهرا سلاماللهعلیها در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن تبریک و تسلیت مناسبتهای اخیر، به چهار محور اصلی در تربیت دینی بانوان طلبه اشاره کرد.
آیتالله کریمی جهرمی در آغاز سخن، ولادت حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها را تبریک گفت و آن را افتخاری برای مردم قم و ایران دانست. سپس با ابراز تأسف نسبت به حادثه ناگوار اخیر در بندرعباس، به خانوادههای داغدار و ملت ایران تسلیت گفت و از خداوند خواستار رفع مشکلات و حفظ اسلام و قرآن شد.
نقش اساسی زنان در جامعه
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه نیمی از جامعه را بانوان تشکیل میدهند، نقش اثرگذار آنان را در جنبههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و اخلاقی انکارناپذیر دانست و افزود: زنان مسلمان حتی بدون حضور در تشکیلات رسمی، میتوانند با بهرهگیری از معارف الهی، تأثیری عمیق در جامعه داشته باشند و تأثیرات چشمگیری در جامعه بگذارد. نمونههای آن را در گذشته و حال، در بانوان متدین و فرهیختهای دیدهایم که با تربیت نسلی دیندار، در مسیر رشد معنوی جامعه نقشآفرینی کردهاند.
محور اول: تحکیم مبانی اعتقادی
آیتالله کریمی جهرمی با اشاره به آیه 33 سوره فصلت که خداوند متعال میفرماید: «وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلاً مِمَّنْ دَعا إِلَى اللهِ وَ عَمِلَ صالِحاً وَ قالَ إِنَّني مِنَ الْمُسْلِمينَ؛ چه كسى خوش گفتارتر است از آن كس كه دعوت بهسوى خدا مىكند و عمل صالح انجام مىدهد و مىگويد: «من از مسلمانانم»»، این آیه شریفه را بهعنوان شعار و وظیفه اصلی طلاب دانست و گفت: این آیه شریفه، نقش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها را در ترویج معارف اسلامی ارائه میکند تا مبانی جامعه الزهرا سلاماللهعلیها بر این مطالب برقرار شود.
وی با تصریح بر اینکه اولین موضوع، مبانی اعتقادی است که باید در این مرکز مقدس و مشهور تحکیم شود، عنوان کرد: اولین پایه موفقیت و پیشرفت در جامعهالزهرا سلاماللهعلیها و در کل حوزههای علمیه، تحکیم مبانی اعتقادی است.
آیتالله کریمی جهرمی با نقل خاطراتی از آیتالله حائری، آیتالله بروجردی و دیگر بزرگان، یادآور شد: اعتقاد صحیح و استوار به خداوند و اصول مذهب، مقدم بر همه چیز است.
وی بیان داشت: اساتید، مدیران، و طلاب باید از نظر اعتقادی غنی، استوار و بیتزلزل باشند، و تکرار اذکار اعتقادی همچون "رضیت بالله رباً..." را یک سنت ارزشمند بدانند.
محور دوم: ضرورت ارتقای سطح علمی بانوان
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه تمام مطالب بعدی متفرع به ایمان به خداوند متعال است، به موضوع علم اشاره کرد و گفت: مسئولان امر باید علمیت بانوان را بالا ببرند، زیرا نقش بانوان در تمام سطوح جامعه غیر قابل انکار است و باید دارای سطح علمی بالا باشند.
آیتالله کریمی جهرمی افزود: علمآموزی تنها وظیفه طلاب نیست، بلکه استاد نیز باید در حین تدریس، به عمق و کیفیت محتوا توجه داشته باشد تا هم خود استفاده کند و هم به دیگران بهره رساند.
وی با بیان اینکه باید مطالب ناب و دست نخورده اولیه اسلام و قرآن کریم به طلاب ارائه شود: تأکید کرد: باید بانوان طلبه از سطحینگری پرهیز کنند و معارف اصیل، ناب، و عمیق اسلامی را بیاموزند، تا در تفسیر، کلام، رجال، و اخلاق حرفی برای گفتن داشته باشند.
این استاد حوزه علمیه در ادامه به لزوم پرداخت جدیتر به مباحث کلامی و اعتقادی در سطوح آموزشی حوزه تأکید کرد و گفت: اساتید و طلاب باید نسبت به مبانی دین شناخت عمیق داشته باشند تا در مواجهه با شبهات و چالشهای فکری زمانه، بتوانند پاسخگو و راهگشا باشند.
محور سوم: اهمیت اخلاق اسلامی
آیتالله کریمی جهرمی در بخش سوم سخنان خود، به ضعف اخلاق در جامعه اشاره کرد و گفت: اخلاق اسلامی باید بهطور جدی در حوزههای علمیه و جامعه اسلامی تقویت شود و با اخلاق فاضله و عمل صالح، جامعه را در مسیر صلاح قرار داد.
وی با تصریح براینکه اخلاق را باید در جامعه اسلامی زنده کرد، ادامه داد: با رفتارهای تند و ناسنجیده، اسلام در جامعه گسترش نمییابد. باید اخلاق حسنه و حلم و بردباری را زنده کرد.
استاد حوزه علمیه قم با نقل ماجرای بانو امین اصفهانی که در روز فوت دخترش کلاس درس را ترک نکرد، الگوی اخلاق و تعهد علمی را برای بانوان طلبه ترسیم کرد.
وی همچنین ضمن اشاره به الگوهایی از بانوان فاضله تاریخ معاصر همچون مرحومه بانو صفاتی و بانو مجتهده امین، از طلاب خواست از فرصتهای جوانی و تحصیل بهره کامل ببرند و علم و اخلاق را توأمان دنبال کنند.
محور چهارم: تبلیغ دین با علم، اخلاق و اخلاص
آیت الله کریمی جهرمی در محور پایانی سخنان، تبلیغ دین را وظیفهای مقدس دانست که پس از تقویت اعتقادات، علم و اخلاق بر عهده طلاب قرار میگیرد.
وی بیان داشت: ما در جامعه، حتی در قم، شاهد ناآگاهیهایی هستیم که تنها با تبلیغ صحیح و مؤثر برطرف میشود. مبلغ باید خوشاخلاق، عالم، و خالص برای خدا باشد.
تأکید بر نقش امام زمان (عج) در حوزههای علمیه
آیتالله کریمی جهرمی در پایان با اشاره به اینکه حوزههای علمیه متعلق به امام زمان عجّلاللهتعالیفرجهالشریف هستند، یادآور شد: تمام همت تمام علمای اعلام، رضایت امام زمان عجّلاللهتعالیفرجهالشّریف بوده است؛ طلاب و اساتید باید خود را خادمان آن حضرت بدانند و در مسیر رشد دین و خدمت به جامعه اسلامی تلاش کنند. طلبه ای که خدمتگزار دین باشد، مشمول دعای حضرت خواهد بود.
نظرات