سالروز شهادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) تسلیت

حرم حضرت معصومه (8)

دهم ربیع الثانی، سالروز رحلت شهادت گونه بانوی مهر و وفا، اُخت الرضا، کریمه اهل بیت علیهم السلام، حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها را به ساحت مقدس امام زمان، مهدی موعود عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف و به تمام شیعیان جهان تسلیت و تعزیت عرض می‌نمایم.

برخواهر خسرو خراسان صلوات / برجلوه خورشید درخشان صلوات

برحضرت معصومه شفیع شیعه / برآیت حق مهر فروزان صلوات

مقامات حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها

حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها بعد از پدر، در سال ۱۷۹ تحت کفالت برادرش حضرت امام رضا علیه‌السلام قرار گرفت و تا سال ۲۰۰(هـ ق) یعنی ۲۱ سال تمام، در کنار برادر بزرگوارشان به مقامات عالی و کمالات علمی و معنوی و اخلاقی دست یافت.

برخی از مقامات ایشان عبارت است از:

مقام شفاعت:

در مقام و منزلت و جایگاه این بانوى بزرگوار نزد اهل بیت علیهم‌السلام همین بس كه امام صادق علیه‌السلام فرمودند: «...أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِیةَ أَبْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ تُقْبَضُ فِیهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِی اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ‏ مُوسَى‏ وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِیعَتِی الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ»(5)؛ (آگاه باشید بهشت هشت در دارد كه سه در آن به سوى قم است. بانویى از فرزندان من در آنجا وفات مى كند كه نامش فاطمه دختر موسى است. همه شیعیان ما به شفاعت او وارد بهشت مى شوند).

همچنین مقام معنوی او در مرحله ای است كه در فرازی از زیارتنامه معروفش که توسط امام رضا علیه‌السلام بیان شده است می‌خوانیم: «یا فاطِمَةُ اشْفَعى‏ لى‏ فىِ الْجَنَّةِ، فَانَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ‏ شَاْناً مِنَ‏ الشَّاْنِ؛ اى فاطمه مرا در بهشت شفاعت كن چرا كه در پیشگاه خدا داراى‏ جایگاه با عظمت هستى».

مقام علمی و حدیثی:

حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها از لحاظ علمی و حدیثی مثل مادرش حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها «عالمه» و «محدثه» بود و همان گونه كه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها با استدلال‌های متین و استوار، حقانیت ولایت حضرت علی علیه السلام را تبیین می‌كرد، حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها نیز چنین بود. روایاتی كه از آن حضرت نقل شده غالباً درباره امامت و ولایت علی علیه‌السلام است كه با اثبات ولایت او ولایت سایر امـامـان معصوم نیز ثابت می‌شود.

برای نمونه حضرت معصومه با چند واسطه از حضرت زهرا نقل می‌كنند كه فرمود: پیامبر در شب معراج به بهشت رفت و بر روی پرده ای در قصر بهشت دید كه چنین نوشته شده: «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ‏ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ عَلِی‏ وَلِی‏ الْقَوْمِ؛ معبودی جز خدای یكتا و بی همتا نیست محمد رسول خدا و علی ولی و رهبر مردم است» ... و بر روی پرده درگاه قصر دیگری نوشته شده است: «شِیعَةُ عَلِی هُمُ الْفَائِزُون؛ شیعیان علی رستگارند».

همچنین در باب مکانت علمی حضرت معصومه نقل شده است که روزی عده ای از شیعیان وارد مدینه شدند و پرسش‌هایی داشتند که می‌خواستند از محضر امام کاظم علیه‌السلام بپرسند و ایشان در سفر بود. از این رو فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها پاسخ آن پرسش‌‌ها را نوشت و به آنان تسلیم نمود.

آنان از مدینه خارج شده و در بیرون شهر با امام کاظم علیه‌السلام مصادف شدند. هنگامی که امام پرسش‌های آنان و پاسخ‌های معصومه سلام‌الله‌علیها را مشاهده کرد، سه بار فرمود: «فِدَاهَا أَبُوهَا؛ پدرش به فدایش باد».