مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها تبیین کرد:

رسالت بانوان در تحقق تمدن نوین اسلامی با محوریت سبک زندگی حضرت زهرا(س)

خانم برقعی تالار5

خانم برقعی با اشاره به مؤلفه‌های مهم در سبک زندگی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها، به تبیین رسالت بانوان در تحقق تمدن نوین اسلامی با محوریت سبک زندگی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها پرداخت.

به گزارش روابط عمومی، سرکار خانم سیده زهره برقعی در مراسم افتتاحیه راه روشن 3 که با حضور داوطلبان پذیرش طلاب خوابگاهی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ و والدین ایشان در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، به موضوع «رسالت بانوان و والدین در تحقق تمدن نوین اسلامی با محوریت سبک زندگی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها» اشاره کرد و اظهار داشت: تحقق تمدن اسلامی که چشم انداز بیانیه گام دوم انقلاب است، برای جمهوری اسلامی و سرافرازی میهن اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دو بایسته هم و اساسی برای تحقق تمدن نوین اسلامی

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها افزود: تولید اندیشه نوین اسلامی یا همان تولید علوم انسانی اسلامی و همچنین بازسازی شبکه روابط فردی اجتماعی بر اساس مدل الهی که به سبک زندگی اسلامی تعبیر می‌شود، دو بایسته مهم و اساسی برای تحقق تمدن نوین اسلامی محسوب می‌شوند.

برقعی تصریح کرد: اگر بخواهیم در تحقق تمدن نوین اسلامی، نقشی اساسی داشته باشیم، باید به این دو بایسته توجه داشته باشیم و سعی کنیم این دوبایسته را در زندگی پیگیری کنیم.

وی عنوان کرد: پس تلاش برای «تقویت علوم اسلامی و تولید آن» و نیز اهتمام برای «سبک زندگی اسلامی» یکی از محورهای اساسی شکل دهی به تمدن نوین اسلامی است.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با بیان اینکه طلاب با انگیزه‌بخشی و با انتخاب آگاهانه در تحقق تمدن نوین اسلامی تأثیرگذار خواهند بود، عنوان کرد: دختران من! آگاهانه در این امر ورود کنید و بدانید که جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها این دغدغه مهم را دارد و دوست دارد که علاقه‌مندان این مسیر و هدف را با افتخار میزبانی کند.

تبیین مؤلفه‌های مهم در سبک زندگی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها

برقعی، تأسی به حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها در سبک زندگی اسلامی را مورد توجه قرار داد و گفت: همه می‌دانیم که از میان ائمه معصومین علیهم‌السلام، زندگی پربرکت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها قابلیت الگوگیری برای سبک زندگی را دارد؛ چنانچه امام زمان عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف در روایتی، حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها را الگویی خوب و مناسب برای خویش معرفی می‌فرمایند.

وی با بیان اینکه قطعا زندگی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها قابلیت الگوگیری برای همه ما را دارد، تأکید کرد: ما نباید نگاه تک بعدی نسبت به زندگی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها داشته باشیم، نگاه جامع و تجمیعی به مؤلفه‌ها داشته باشیم.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها بیان داشت: عبودیت و معنویت، حاکمیت الله در زندگی، عقلانیت و توجه به علم، قابلیت تجمیع به نقش‌های مادرانه، همسرانه و دخترانه و رسالت اجتماعی، ولایتمداری، ساده زیستی، انفاق، صبوری و تحمل مشکلات از جمله مؤلفه‌های مهم در سبک زندگی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها هستند.

وی با اشاره به مؤلفه نقش مادرانه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها و تربیت و رفتار عاطفی، معنوی، پرنشاط، عالمانه و عادلانه با فرزندان، عنوان کرد: یکی از زیرمؤلفه‌ها، احترام حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها نسبت به فرزندان خود بود و نوع برخورد حضرت با فرزندان بسیار قابل توجه است که این نوع احترام را در حدیث شریف کساء می‌بینیم.

حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها رسیدگی به امور خانواده را وسیله قرب الهی می‌داند

برقعی با اشاره به توجه حضرت زهرا علیها السلام به تعلم و تزکیه در کنار تربیت اخلاقی و اجتماعی، تصریح کرد: روش تربیتی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به گونه ای بوده که حضرت امام حسن و امام حسین علیهما السلام می‌دانند با چه روش و برخوردی، اشتباه پیرمرد در وضو گرفتن را به وی گوشزد کنند.

وی اضافه کرد: ایجاد شادی و نشاط در خانواده و توجه به بازی با اطفال از دیگر توجهات حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها در خانواده است؛ حضرت در برهه‌های سخت اجتماعی و در جنگ‌ها، اما برای فرزندان خود وقت می‌گذارند و با ایشان بازی می‌کنند.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها همچنین اولویت دادن در رسیدگی به فرزندان را از دیگر مؤلفه‌های نقش مادرانه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها دانست و تأکید کرد: فرزندان باید در اولویت مسائل خانواده باشند و باید برای فرزندان خود وقت بگذارند.

وی اظهار داشت: حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها رسیدگی به امور خانواده را وسیله قرب الهی می‌داند و از این راه می‌خواهد به خداوند متعال تقرب جوید.

حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها الگوی عملی برای فرزندان خویش بودند

برقعی با اشاره به تشویق فرزندان به عبادت و معنویت، عنوان کرد: حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها با عبادت خویش، الگوی عملی فرزندان خود هستند، ما هم باید در عمل الگوی فرزندان خود باشیم. فرزندان ما آنچنان هستند که ما عمل می‌کنیم نه آنچنان که ما می‌خواهیم و در گفتار بیان می‌کنیم.

وی با بیان اینکه رعایت عدالت در بین فرزندان از دیگر زیرمؤلفه‌های نقش مادرانه حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها است، گفت: حضرت حتی بین خود و خدمتگزار منزل، رعایت عدالت را دارند و به اسماء می‌فرمایند یک روز شما کارهای منزل را انجام بده یک روز من.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها خاطرنشان کرد: نقش مادرانه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها با تجمیع و تربیت و رفتار عاطفی، پرنشاط، عالمانه و عادلانه با فرزندان برای همه ما قابل الگوگیری و آموزنده خواهد بود.

برقعی با بیان اینکه از دیدگاه رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی، نقش زن در خانواده و تربیت انسان مهم ترین نقش زن است، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، زنان را در کنار مردان به عنوان ارکان تمدن ساز معرفی می‌کنند و بر نقش‌آفرینی زنان در تربیت جوانان مؤمن انقلابی در گام دوم انقلاب و تمدن‌سازی تأکید دارند.

وی یادآور شد: حضرت امام خمینی در وصیت نامه وقتی افتخارات شیعیان و انقلاب اسلامی را بیان می‌کنند و می‌فرمایند: «ما مفتخریم که بانوان در صحنه‌های فرهنگی و هم دوش مردان و یا بهتر از آنان فعالیت دارند ...».

نقش کلیدی بانوان در سه محور «خودسازی»، «جامعه‌سازی» و «تمدن‌سازی»

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها خاطرنشان کرد: بانوانی که قرار است نقش طلبگی را ایفا کنند، با تأسی به حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها می‌توانند دو نقش مستقیم و غیرمستقیم اجتماعی داشته باشند، از جمله تأثیر مستقیم در علم و اجتماع و دیگر تاثیر غیرمستقیم با تربیت نسل تمدن‌ساز و با توجه به بنیادهای صحیح خانواده و سبک زندگی اسلامی که از طریق الگوگیری از نقش مادرانه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها و توجه به رشد معنوی و عقلی فرزندان در کنار رشد رشد فردی و اجتماعی محقق می‌شود.

برقعی با اشاره به سه محور «خودسازی»، «جامعه‌سازی» و «تمدن‌سازی» در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، نقش کلیدی بانوان را در هر سه محور پررنگ دانست و تصریح کرد: حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها هم خود را ساخت و هم فرزندانی خودساخته را که محور احیای اسلام بودند، مادری کرد.

وی در ادامه، به برخی شاخصه‌های بانوان و طلاب تراز و تمدن ساز از جمله جمع بین کسب علم و معرفت و زندگی، جمع بین نقش‌های مختلف، احساس مسئولیت برای خودسازی، خانواده سازی، جامعه سازی و تمدن سازی، نشان و شادابی با حفظ اراده، جمع بین علم و عمل و دین محوری و ولایت مداری اشاره کرد و در پایان پیشنهاداتی برای الگوسازی و جریان سازی بر اساس سبک زندگی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها ارائه داد.

تصویر خبر

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵