دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد:

مهمترین کار بر زمین مانده حکمت حکمرانی و فقه حکمرانی است

خسروپناه

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دیگر فقه المسائل پاسخگو نیست. باید فراتر از حل المسائل فقه، کلام و حکمت به دنبال تولید علوم انسانی اسلامی باشیم. مهمترین کار بر زمین مانده حکمت حکمرانی و فقه حکمرانی است.

 به گزارش روابط عمومی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه امروز ۶ دی ۱۴۰۳ در اجلاسیه گرامیداشت چهلمین سال تأسیس جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها که در تالار بیداری اسلامی این نهاد برگزار شد، عنوان کرد: کارنامه جامعه الزهرا (س) در مدت ۴۰ سال کارنامه‌ای مثبت، ارزشمند و اثر بخش بوده است و گروه های مختلف فقه، اصول، قرآن، تربیت، ادبیات عرب، فلسفه و.. رشد پیدا کرده است.

وی ادامه داد: وقتی قبل از انقلاب جمعی از اندیشمندان و فضلای حوزه چنین مجموعه‌ای را شکل دادند محدود به فقه و اصول بود اما امروز شاهد این هستیم که گسترده علمی و تخصصی پیدا کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و فرهنگی جامعه الزهرا (س) گفت: آثار ارزشمند جامعه الزهرا (س) در جاهای مختلف نشر پیدا کرده است و به زبان های مختلف ترجمه شده است.

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه افزود: جامعه الزهرا (س) در عرصه ملی و بین المللی حضور فعال داشته است و توانسته افرادی از کشورهای مختلف تربیت کند که این افراد نیز توانسته اند در کشور های مختلف جامعه الزهرا (س) تاسیس کنند.

وی اضافه کرد: جامعه الزهرا (س) در حوزه آموزش های آزاد و مهارتی و تخصصصی و پاسخ به سوالات مردم نیز فعالیت دارد که اثر بخشی دیگری برای جامه الزهرا (س) است. جامعه الزهرا منحصر به تربیت بانوان حوزوی نشده است و برای همه گروه های دانشجو دانش اموز و... داشته اشت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شهدای جامعه الزهرا (س) گفت: جامعه الزهرا (س) از دوران دفاع مقدس تاکنون شهدایی تقدیم انقلاب کرده است که در دوران دفاع مقدس نقش آفرین بودند.

وی بیان کرد: امروز گام دوم جامعه الزهرا (س) آغاز شده است که باید مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است. در بیانیه گام دوم انقلاب نظریه نظام انقلاب بیان شده است که مبتنی بر خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است. اگر دغدغه تمدن سازی داریم ابتدای باید جامعه سازی کنیم و قبل از آن باید خود سازی داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در این بیانیه هفت ماموریت «علم و پژوهش»، «معنویت و اخلاق»، «اقتصاد»، «عدالت و مبارزه با فساد»، «استقلال و آزادی عزت ملی، روابط خارجی» و «سبک زندگی» مشخص کردند.

وی اظهار کرد: زمانی که از گام دوم جامعه الزهرا (س) سخن گفته می شود باید در این هفت ماموریت حضور داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه «اخلاق و معنویت» و «علم پژوهش» دو ماموریت مهم است، گفت: اخلاق و معنویت به معنای درس اخلاق برای دیگران گفتن نیست. تمدن نوین اسلامی بدون این خودسازی ممکن نیست.

وی بیان کرد: پژوهشی در رابطه با حکومت های مختلف شیعی انجام دادم و متوجه شدم تا زمانی که حاکمان آنان مردم دار و ساده زیست بودند دولت شان نیز اثرگذار بوده است اما زمانی که دچار مسائل اخلاقی و فساد شدند زمینه سقوط و رکود آن‌ها پیدا شده است.

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه بیان کرد: دیگر فقه المسائل پاسخگو نیست. باید فراتر از حل المسائل فقه، کلام و حکمت به دنبال تولید علوم انسانی اسلامی باشیم. مهمترین کار بر زمین مانده حکمت حکمرانی و فقه حکمرانی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه امام راحل چهل دهه قبل به ستاد انقلاب فرهنگی دستور دادند که برای علوم انسانی از حوزه علمیه کمک بگیرید، اضافه کرد: نیاز به فقه حکمرانی امنیتی، اقتصادی و... داریم.

وی یادآور شد: باید از ابزار جدید استفاده کنیم امروز ابزار جدید، فضای مجازی و چند سکو نیست بلکه مساله اثرگذار هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی هنوز بر اساس کوانتوم نیست و الگوریتم های آن پلاسما هستند و اگر بر الگوریتم کوانتوم سوار شود تحولی در جهان ایجاد می شود.

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵